Friday, August 20, 2010

Nasi Tomato & Ayam Masak Merah

Semalam dapat idea nak buat nasi tomato. Actually pagi tu masa kat tempat kerja bersembang dengan sorang staff tu pasal menu untuk berbuka ni lah...last2 teringin nak mencuba buat nasi tomato dan ayam masak merah...

Daging masak kurma tu saya beli ja masa balik dari kerja...tu untuk abang & angah yang tentunya tak makan ayam masak merah..

Hubby terkejut juga tengok hidangan untuk berbuka hari tu..sampai dikatanya saya beli kat bazar Ramadhan pulak! Actually rempah untuk ayam tu ada dijual di pasar...rempah giling yang orang kita buat.ok juga. cuma perlu tambah santan je...
Untuk nasi tomato saya try resipi yang kat dalam majalah Rasa edisi Ramadhan tahun lepas. Berbaloi jugalah masak semalam...!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...