Monday, June 20, 2011

DURIAN KG RAGA

Hari Sabtu lepas kami ke dusun mentua di Yan. Bertolak dari rumah jam 9 pagi. Singgah breakfast roti canai dulu, then dalam pukul 10.30 pagi baru kami sampai. Dusun 'tok ayah' tu terletak di Kg Raga, Yan, betul2 depan rumah Pak Tam, pak menakan (bapa sedara) husband. Mesti ada yg pernah dengar Kg Raga kan? Ada homestay kat situ. Tapi kami tak pernah lah sampai ke homestay tu. Masa kami sampai Pak Tam macam dah ready je menunggu kami. Rupa-rupanya tok ayah dah balik ke Merbok sebab ada kenduri pulak kat kg hari tu. Jadi Pak Tam & Mak Tam je la melayan kami anak beranak yg teringin nak mengutip buah kat dusun.


Berjalan masuk ke dusun.Yg belakang sekali tu M.Tam
 
Naufal & Nafis siap bawa bakul

Nampak tak buahnya??

Seronoknye dah jumpa buah durian...


Nafis pun dah dapat satu..

Ni semua Najmi punye tau !
Yg ni isi dia paling best!
Seronok tengok anak 2 mengutip buah durian..kira ni pengalaman pertama dioranglah. Buah memang menjadi sungguh tahun ni. Manggis & rambutan pun ada. Puas lah kami dapat makan durian kali ni, siap dapat bawa balik penuh but kereta hehe...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...