Monday, November 29, 2010

Naufal & Nafis selamat bersunat

Alhamdulillah tanggal 25 November 2010 yang lalu, dua orang anakanda tersayang Naufal (9) dan Nafis (7) telah selamat bersunat di Poliklinik Keluarga menggunakan kaedah Smartklamp. Everything went on very well for Naufal. But not Nafis (as usual)...it was so painful to him and he just couldn't tolerate it. Sakit sangat2 especially bila nak buang air kecil...menjerit2 Nafis kat dlm toilet. Actually dia kata tak rasa nak kencing lepas sunat tu sampai hari ketiga.Pagi hari ketiga tu Nafis dah tak tahan nak terkencing. So I brought him to the toilet. He screamed aloud, crying and said why it was so painful?? What can I do? I just hold him kuat2 and suruh dia tahan sakit tu. Memang pedih & sakit..but what to do. He has to go through the pain. Kesian sungguh kat Nafis. Terketar2 buang air kecil sampai berpeluh2, risau takut pengsan pulak..so saya memang peluk dia kuat2 waktu kat toilet tu. Trauma sungguh!

Hari ni dah masuk hari kelima. Dah kurang dah sakitnya. Ke toilet pun dah boleh pergi sendiri & basuh sendiri. Lega rasanya. Esok dah nak kerja semula. petang ni tok & aki akan sampai, tolong jaga cucu pulak...


di rumah...menunggu masa bertolak ke klinik

tengah menunggu giliran di klinik



dah selamat bersunat...Najmi teman abang2 baring depan tv

Bacaan Yaasin & doa selamat






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...