Wednesday, February 6, 2013

Cerita Najdi dan The Milk Story Chocolate Drink

Salam...

Apa khabar? Moga semua sihat-sihat belaka di samping keluarga tersayang. Ada kelapangan sikit malam ni jadi saya bolehlah buka blog saya ni. Baby Najdi dah tidur... bolehlah mengadap pc tanpa gangguan heheh...


Esok genap 7 bulan umurnya. Sekejap je kan masa berlalu. Alhamdulillah Najdi masih menyusu badan. Moga dengan izinNya kali ni saya dapat menyusukan Najdi selama mana yang dia mahu. Cabaran juga bagi ibu yang bekerja seperti saya. Kerja 8am-5pm. Selalunya masalah masa untuk mengepam susu di tempat kerja. Untuk memastikan susu badan sentiasa terhasil kenalah pam secara konsisten i.e 3-4 jam sekali. Tapi problemnya bila ada meeting yang berlarutan sampai lunch time (ada juga yang melalut sampai pukul 3 ptg) saya tak dapat nak keluar mengepam. Masa tu lah saya akan stress! Susu pun takmau keluar kalau stress.... 

Najdi dan abg long, Naufal

 Tapi saya tetap tabahkan hati dan kena sentiasa positif. Syukur pada Allah yang mempermudahkan segalanya. Saya masih teruskan rutin mengepam demi Najdi. Balik daripada kerja atau hari cuti memang Najdi akan direct feeding je. 



Najdi & abg Nafis
Di samping itu seorang kawan telah introduce kan produk The Milk Story. Produk ni mengandungi halba yang membantu tambahkan susu. Alhamdulillah saya telah amalkan sejak 3 bulan dulu dan hasilnya tak mengecewakan. Saya masih boleh teruskan breastfeeding walau kuantitinya ada naik ada turun sebab tak sempat mengepam dgn rutin. Produk yang saya ambil adalah TMS Chocolate Drink dan TMS Chocolate Rice Snack. Yang terbaru ada pula mengandungi collagen, yang ni pun saya dah cuba hehe... kan sekarang tengah 'hot' dengan collagen ! Apa tu yang selalu saya tengok kat fb...marine collagen? 

TMS Chocolate Drink with Collagen
Yang Choc Rice Snack pun sedap juga...saya spare kat office dan makan waktu rasa lapar. Ia campuran oat, bubble rice & cornlakes disalut chocolate. Memang sedap. Saya ni pulak penggemar coklat jadi tak jemulah makan/minum TMS ni. Tak ada pula gambar rice snack ni nak tunjuk...
Kalau ada yang nak cuba (untuk ibu-ibu menyusu lah ye...:-)) produk TMS Choc Drink ni bolehlah add Izzah Tms Reseller kat FB. Atau pun emel izzahtmsutara@yahoo.com.

Najmi ...dah 5 tahun
Ok...Najdi dah memanggil saya, lapar lah tu.Nak melayan si kecil Najdi dulu ye, till we meet again....


2 comments:

  1. salam kenal..floow blog akak..

    Comel dan hensem semua hero-hero akak..

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Nida. Salam kenal juga...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...