Friday, October 7, 2011

MEE KETAM


Ni bukan mee masak sendiri, heheh..saja dah lama tak upload blog dengan gambar makanan. Ni masa kami makan last week kat Kuala Juru. Minggu lepas kami sekeluarga ke Penang. Saya menghadiri conference 2 hari di sana. On the way balik selepas habis conference tu hubby ajak makan mee ketam kat Juru. Katanya ada kawan yang recommend...famous jugak katanya. So kami pun mencari2lah restorannya kat Kuala Juru. Mula tu sesat juga, terlajak dan kena berpatah balik. Kami jumpa Warung Pak Su ni. Tengok ramai juga yang sedang makan kat situ. Agaknya inilah dia kot kedainya...


Saya order mee ketam. Husband dan anak-anak makan nasi putih, kerang bakar, telur dadar dan ketam sweet sour untuk 2 org makan (Ketam 2 ekor untuk seorang makan).


Lupa pulak nak snap gambar kedainya. Tapi bila search kat internet ni banyak juga reviews pasal kedai makan ni. Type aja Mee Ketam/Udang Juru / Warung Pak Su Kuala Juru etc. Gambar, map, direction semua ada. Tapi saya tak pandailah pulak nak masukkan direction atau pun map kat sini. Rupanya warung ni dan lain2 restoran ketam udang kat Juru ni memang famous, saya je yg tak tahu heheh...Selalunya yg dah pernah pergi kat Sg Dua dan Pulau Sayak tu. Mee udang banjir yg kat Kuala Sepetang tu pernah pergi sekali.


Masakannya boleh tahan...tapi hubby kata masakan mee udang kat Pulau Sayak tu lagi best (tambah2 lagi dengan viewnya yg mengadap laut dan berangin). Kalau yang suka ketam tu tentu puas dapat meratah ketam yg fresh2. Tapi tak boleh selalu2 sangat makan ketam ni heheh...!Total harga untuk kami makan (2 dewasa 3 kanak2) ialah RM80+. Mee ketam tu semangkuk RM12 ada 2 ekor ketam. Next time nak try lagi satu restoran yg direcommend kat sini, locationnya atas lagi dari warung pak su ni, Restoran Persatuan Nelayan kat situ. Katanya mee ketam/udang kat situ lagi sedap dan murah!

2 comments:

  1. mmg puas hati makan kat sini.. i pun baru je rasa minggu lepas..mmg mengancam!

    ReplyDelete
  2. xsedap langsung..sedap restoran nelayan lagi..tekak lain2 kot

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...